Lakritskryddad rådjursstek

Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Gnid in rådjurssteken med lakritspulver, salt och peppar. Bryn i stekgryta så att den får en fin, mörk färg.
  2. Lägg i rosmarin, timjan, vitlök, moroten och hackad schalottenlök och låt puttra under lock. Häll på 1,5 dl vatten och låt det fortsätta puttra. Skala och klyfta rotsakerna och lägg på plåt, häll över olivolja och smaksätt med salt, peppar och ev timjan eller andra färska kryddor.
  3. In i ugnen 225 grader tills de är lagom mjuka ca 20-30 min. Skala och hacka vitlöken och fräs i smör och tillsätt sedan hela kastanjechampinjoner.
  4. Steken är klar när termometern visar 60°. Ta ur grytan och låt den vila i folie. Sila av skyn och häll tillbaka i grytan, tillsätt grädde och låt det reducera lite.
  5. Vill du ha såsen tjockare så red av den. Smaksätt med salt och peppar. Lakritspulver kan du köpa i välsorterade kryddbutiker. Se t ex https://www.lakritsfabriken.se för inköpsställen. Du kan också beställa via https://www.godasaker.se
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar