Kryddstekt andbröst med grillad persika, fänkål och citrussås

Ett recept av köksmästaren Håkan Carlsson på Eriks Basar i Stockholm. ”När man ska laga viltkött är det lätt att fastna i murriga höstsmaker: enbär, gran och svamp. För mig är höst också citron och frukter som plommon och persika. Fräscha syrliga smaker som är gott till vild fågel.”, säger Håkan.

Kryddstekt andbröst med grillad persika, fänkål och citrussås
Ett recept av Håkan Carlsson på Eriks Basar i Stockholm. "När man ska laga viltkött är det lätt att fastna i murriga höstsmaker: enbär, gran och svamp. För mig är höst också citron och frukter som plommon och persika. Fräscha syrliga smaker som är gott till vild fågel", säger Håkan
Kryddstekt andbröst med grillad persika, fänkål och citrussås
Ett recept av Håkan Carlsson på Eriks Basar i Stockholm. "När man ska laga viltkött är det lätt att fastna i murriga höstsmaker: enbär, gran och svamp. För mig är höst också citron och frukter som plommon och persika. Fräscha syrliga smaker som är gott till vild fågel", säger Håkan
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Vildandsbröst
  1. Mixa kryddorna i kryddkvarn eller mortla Vänd andbrösten i krydd-rubben och stek i medelvarm panna. När du vänt på bröstet, lägg en klick smör i stekpannan och salta. Innertemperatur 48 grader. Låt vila i 5 minuter, dela sedan bröstet på längden och servera direkt.
Citrussås
  1. Riv skalet från citronen, limen och apelsinen. Gör en karamell, dvs smält sockret i en kastrull tills det blir lite brunt. Häll i vildandbuljongen och det rivna citrusskalet. Pressa i saften från alla citrusfrukterna. Koka upp och låt stjärnanisen koka med. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt. Sila såsen och vispa i en klick smör innan servering.
Fänkålskräm
  1. Skär potatis och fänkål i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg i spenat och häll bort vätskan. Mixa allt i matberedare med creme fraiche tills en helt slät kräm, smaka av med salt.
Bakade persikor
  1. Dela persikorna och skär i mindre klyftor, riv över lite limeskal och krydda med svartpeppar. Baka i ugn på 90 grader i 50 minuter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar