Kalops med viltkött

Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas” skriver Stefan Ekengren.

Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kalopsen
  1. Fräs lök och morot i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det karamellisera. Häll i vinägern och låt den koka in helt i lök- och morotsfräset. Fortsätt med vin och buljong. Låt koka några minuter medan du bryner köttbitarna hårt i smör i en stekpanna i omgångar. I med köttet i såsen., koka upp och tillsätt pepparkorn och lagerblad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka två timmar. Ta upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med maizena till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.
Mormorskokta grönsaker
  1. Koka sönder morötter och lök i saltat vatten. Häll av vattnet. Gaffla med smör och smaka av med salt. Ett milt fint tillbehör till kalops.
Servering
  1. Servera kalopsen med kokt potatis. Mosa potatisen med gaffeln i rikligt med sås tillsammans med mormorskokta morötter och lite kött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar