Recept: Kent Rörland, köksmästare på Öster Malma.
Foto: Lena Runer
Öster Malmas julkryddade viltköttbullar
Köttbullarna doftar jul med lite kryddpeppar i smeten.
Portioner:
Ingredienser
- 1 kg viltfärs (ta vad du har i frysen – blanda gärna olika viltslag)
- 3 st ägg
- 2 dl ströbröd (välj majsströbröd om du vill ha glutenfria köttbullar)
- 2 dl mjölk
- 2 dl kaffe kallt
- 2 tsk salt
- 5 st enbär mortlade eller mixade
- 1 krm timjan
- 1 krm rosmarin
- 1 tsk svartpeppar mald
- 2 krm kryddpeppar
- ev pepparrot till servering
Ingredienser
|
Gör så här
Gör så här:
- Rör ihop färsen med kryddorna och äggen i en bunke. Blanda ströbröd, mjölk och kaffe i en annan bunke och låt svälla en kort stund. Blanda färsen med mjölk/ströbrödsblandningen till en smidig smet.
Tips!
- Riv lite pepparrot över köttbullarna vid serveringen.
Dela det här receptet
Två matskedar salt blev på tok för mycket för min smak, skulle hellre haft i två teskedar med facit i hand. Tryckfel? I övrigt mycket gott 🙂