Helstekt viltfilé med blåbärssås

Helstekt viltfilé med blåbärssås
Med en mörk blåbärssås och selleripuré kommer den fina viltmaken till sin rätt.
Helstekt viltfilé med blåbärssås
Med en mörk blåbärssås och selleripuré kommer den fina viltmaken till sin rätt.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Salta och peppra filén. Bryn den ganska snabbt i stekpannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i 100-gradig ugn till en innertemperatur på ca 56–65 grader beroende på om du vill ha den riktigt rosa eller nästan genomstekt.
  2. Låt köttet vila i 20 minuter innan det skärs upp. Skala och hacka rödlöken. Krossa enbär och vitpepparkorn. Fräs detta i 2 msk smör i en kastrull. Häll på portvin och buljong och koka ihop en stund.
  3. I mixer: kör blåbär, sirap och vinäger till en slät sås. Sila den reducerade viltfonden och häll den i mixern. Kör alltsammans ytterligare. Häll såsen i en kastrull och hetta upp den igen.
  4. Vispa i smöret strax före serveringen och smaka av med salt och peppar. Lägg eventuellt i några blåbär vid serveringen.
  5. Selleripuré: Skala rotselleri och potatis, skär i bitar och sjud i mjölk tills de mjuknat. Häll av mjölken. Mosa sellerin och potatisen med grädde och smör. salta och peppra. Om moset blir för tjockt, späd med lite mjölk. Salta och peppra.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar