Harsadel med honung

Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept från sin bok Mickes Vilda. Harsadel med honung.
Viltmat.nu provade receptet men utan ben, dvs skar ut de två små ryggfiléerna på en hare, stekte dem färdiga i pannan Fantastiskt gott och väldigt enkelt!
(Boken Mickes Vilda är utgiven av HSS Media Förlag. Foto Linus Lindholm.)

Harsadel med honung
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept från sin bok Mickes Vilda. Harsadel med honung. Viltmat.nu provade receptet men förenklade det! Vi skar ut de två små ryggfiléerna på en hare, stekte dem färdiga i pannan enligt Michaels recept. Fantastiskt gott och väldigt enkelt!
Harsadel med honung
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept från sin bok Mickes Vilda. Harsadel med honung. Viltmat.nu provade receptet men förenklade det! Vi skar ut de två små ryggfiléerna på en hare, stekte dem färdiga i pannan enligt Michaels recept. Fantastiskt gott och väldigt enkelt!
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Gnid in harsadlarna med salt och peppar. Bryn köttet i stekpannan tillsammans med vitlök och rosmarin. Lägg köttet på plåt och ringla över honung. Baka harsadeln i ugnen, 100 grader, tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut köttet och servera direkt
Variant utan ben
  1. Viltmat.nu provade receptet men förenklade det! Inget ben, ingen ugn. Michaels recept bygger på att du tillagar harsadeln med benen kvar. Vi skar ut de två små ryggfiléerna på en hare, stekte dem färdiga i pannan enligt Michaels recept, dvs saltade och pepprade, stekte i smör tillsammans med vitlök och rosmarin och vände till sist ner en klick honung i pannan. Sedan serverade vi filéerna nystekta i skivor, som en munsbit, rakt upp och ner. Fantastiskt gott och väldigt enkelt!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar