Hargryta med svamp, äpple och calvados

Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept på en mustig hargryta från sin bok Mickes Vilda (HSS Media Förlag). Foto Linus Lindholm.

Hargryta med svamp, äpple och calvados
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept på en mustig hargryta från sin bok Mickes Vilda. 
Hargryta med svamp, äpple och calvados
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept på en mustig hargryta från sin bok Mickes Vilda. 
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kött och buljong
  1. Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Skär haren i mindre bitar, med ben och allt. Lägg harkött, lök, vitlök, lite timjan, några kryddpepparkorn och 2 lagerblad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker köttet. Låt koka tills köttet släpper från benen. Ta köttet ur kastrullen. Plocka köttbitarna från benen. Sila buljongen och låt den koka tills vätskan reducerats till hälften.
Grytan
  1. Skär morötterna i slantar. Skala lök och äpplen och skär dem i klyftor. Bryn svampen i en stekpanna, tillsätt morotsslantarna och låt dem bryna en stund tillsammans med svampen. Tillsätt tomatpuré, äppelbitar och lök. Tillsätt buljongen, den plockade haren och häll i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan i en skvätt calvados. (eller Åländsk Äppelbrandy). Om du vill ha en krämigare gryta kan du reda av den med maizenamjöl.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet

2 svar till Hargryta med svamp, äpple och calvados

  1. Max-Ove Karlberg 1 februari, 2019 kl. 17:50 #

    Skall man verkligen inte använda buljongen?

    • Lena Runer 3 februari, 2019 kl. 13:00 #

      Hej, du har helt rätt! Den goda buljongen ska naturligt vara med som bas i grytan. Har lagt till det i receptet nu.

Lämna ett svar