Gustavs viltsås med grön chartreuse
Kraftig viltsås spetsad med grön chartreuse. Foto: Lena Runer
Portioner:
Ingredienser
- Puts av vildsvinsköttet (paryrer)
- 2 st 2 gula lökar
- 1 st röd lök
- olja & smör till stekning
- 10 st tomater
- 2 dl rödvin
- 1 krm spiskummin
- 1 liter köttbuljong
- 1 st svart tryffel valfritt
- 1 st lagerblad
- 1 kvist timjan
- ½-1 dl grön chartreuse örtlikör som finns på Systembolaget
Ingredienser
|
Gör så här
- Stek köttputs med röd lök och gul lök, lägg i tomater och stek lite till. Häll på rött vin och lägg i lagerblad, timjan och spiskummin och eventuellt tryffel. Häll på buljongen och låt koka upp. Sila och reducera tills cirka 3 dl återstår. Häll i grön chartreuse och värm försiktigt.
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.