Gulaschgryta med citron

Roland Kunc, kock och jägare, delar med sig av sitt österrikiska familjerecept på en mustig gulaschgryta. Pressad citron är Rolands knep för god gulasch.

 

Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Skölj köttet: Skölj grytbitarna i vatten för att få bort så mycket blod som möjligt. Blötlägg och krama ur köttet några gånger. Om du inte gör denna procedur blir såsen inte slät utan blodet koagulerar och gör såsen grynig. Fräs grönsakerna i oljan så att de blir blanka (utan att få färg), tillsätt tomatpuré och fräs runt någon minut. Slå i vattnet och rör runt. Tillsätt köttet, kryddorna och citronen och koka upp. Låt småkoka i minst två timmar, tills köttet är riktigt mört, men det skall fortfarande finnas köttärningar kvar. Späd med vatten om det kokar bort för mycket vätska. Grytan reder sig själv genom att du kokar bort vatten hela tiden. Servera med pasta tagliatelle eller ris och toppa med gräddfil.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 3.44
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar