Grillat bäverlår med ”ölmopp”

Recept: Niclas Wahlström. Foto: Lena Runer.

Grillat bäverlår med ”ölmopp”
Bäverköttet är lite fetare än annat viltkött och fettet är insprängt i köttet. Bäverkött fungerar därför bra att lägga på grillen som ersättning för den ordinarie fläskkarrén.
Grillat bäverlår med ”ölmopp”
Bäverköttet är lite fetare än annat viltkött och fettet är insprängt i köttet. Bäverkött fungerar därför bra att lägga på grillen som ersättning för den ordinarie fläskkarrén.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Vispa ihop alla ingredienser till ölmoppen. Lägg hela lårbiten på grillen eller i en ugnsfast form i ugnen. Grilla den på låg värme, 120°. Pensla med ölmoppen var tjugonde minut. Då torkar inte ytan ut och köttet får en god smak. Ta köttet från grillen (eller ugnen) efter 2-3 timmar och låt vila minst 30 minuter. Servera gärna bävern i tunna skivor i ett pitabröd tillsammans med grönsaker och en yoghurtsås.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Betyg: 3.05
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar