Gravat vilt

Välj gärna innanlår när du gravar kött, eftersom det är mört och fritt från senor.
Är innanlåret stort – skär det gärna på längden så att köttet du ska grava får filéstorlek.
Du kan också använda bröst från vildand, ripa, tjäder, orre när du gravar, men kanske korta gravningstiden ett dygn om fågelbröstet är litet.
Foto: Lena Runer

Gravat vilt
Välj gärna innanlår när du gravar kött, eftersom det är mört och fritt från senor. Foto: Lena Runer
Gravat vilt
Välj gärna innanlår när du gravar kött, eftersom det är mört och fritt från senor. Foto: Lena Runer
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Blanda salt och socker och blanda med timjan, krossad rosépeppar och rivet citronskal. Gnid in köttet med kryddblandningen och lägg i en plastpåse. Lägg påsen på ett fat i kylen. Låt påsen ligga cirka 2 dygn, tänk på att vända påsen då och då. Efter cirka två dygn, ta ut köttet ur påsen, torka av gravningsmixen, lägg i en ny plastpåse, och låt gärna köttet ligga i kylen ytterligare ett dygn. Nu är köttet färdigt att äta. Du kan också frysa in det färdiggravade köttet och ta fram och servera senare.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar