Gravat tjäderbröst med rårörda blåbär, valnötter och kräm på Västerbottenost

Det mörka smakrika tjäderköttet är gott att grava. Prova också att grava ripa, vildand eller orre på samma sätt.

Gravat tjäderbröst med rårörda blåbär, valnötter och kräm på Västerbottenost
Det mörka smakrika tjäderköttet är gott att grava. Prova också att grava ripa, vildand eller orre på samma sätt.
Gravat tjäderbröst med rårörda blåbär, valnötter och kräm på Västerbottenost
Det mörka smakrika tjäderköttet är gott att grava. Prova också att grava ripa, vildand eller orre på samma sätt.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Kräm på Västerbottenost
  1. Riv osten fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör genast i osten så att den smälter helt. Låt blandningen svalna. Lägg två äggulor och ostblandningen i behållaren till en stavmixer. Kör igång mixern och häll sakta i oljan. Krämen blir tjock, blank och alldeles sagolikt god. Om krämen blir för tjock, ha i LITE vatten, om den är för lös mata med mer rapsolja. Den här krämen är en av mina favoriter, säger Peter. Funkar till massor av rätter!
Gravning
  1. Blanda alla ingredienser till gravningsmixen och gnid in den i köttet. Lägg i en plastpåse. Låt ligga 2-3 dygn i kylen och vänd då och då under gravningen. Var extra noggrann med hygienen när du gravar. Tvätta händerna noga, använd rena bunkar och skålar, förvara i kylen. • Lägg gärna det färdiggravade köttet i frysen några timmar innan du skär upp det med vass kniv. Det är lättare att skära köttet i tunna, tunna skivor när det är halvfruset.
Rårörda blåbär
  1. Blanda blåbär, socker och lägg i en kanelstång. Låt stå i kyl över natten.
Saltrostade valnötter
  1. Sätt ugnen på 150 grader, lägg valnötterna i en form och salta. Rosta i ugn 150 grader i cirka 15 minuter. Rör då och så att nötterna inte bränner fast på undersidan.
Servering
  1. Torka av det gravade köttet. Skär i tunna skivor (går lättast om du lägger köttet i frysen en stund så att det är halvfruset när du skär.) Lägg på ett stort fat. Klicka på rårörda blåbär, strö över nötter och spritsa ut Västerbottenkrämen med en sprits, eller använd en vanlig plastpåse med avklippt hörn. Strö gärna över lite rucola eller andra gröna blad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar