Gravat älgkött, rullat i purjolöksaska

Gravat älgkött, rullat i purjolöksaska
Kocken Lisa Lawry rullar det färdiggravade viltköttet i purjolöksaska. Du kan förstås hoppa över det momentet, men det ger vacker yta och lite spännande bränd smak. 400 g räcker till en liten förrätt för 8 personer, eller en lite större rätt för 4.
Gravat älgkött, rullat i purjolöksaska
Kocken Lisa Lawry rullar det färdiggravade viltköttet i purjolöksaska. Du kan förstås hoppa över det momentet, men det ger vacker yta och lite spännande bränd smak. 400 g räcker till en liten förrätt för 8 personer, eller en lite större rätt för 4.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Gravning
  1. Skär köttet så att det är cirka 6 cm i diameter. Gnid in köttet med gravningsmix, (60% socker och 40% salt, plus peppar efter smak) och lägg i en plastpåse i kylen. Låt köttet ligga i gravningsmixen 2 dagar, vänd påsen då och då. Ta sedan ut köttet, torka det med hushållspapper, linda in hårt i plastfolie och frys köttet tills en stund innan servering. Det är lättare att skiva köttet tunt när det är halvfruset.
Purjolöksaska
  1. Ta de gröna bladen på en purjolök och lägg i en långpanna. Rosta i ugnen 275°C tills bladen är helt svarta. Ta ut och låt kallna. Finfördela sedan med händerna eller i en mortel.
Servering
  1. Ta ut köttet från frysen cirka en timme före servering, så att det är halvfruset när du skär det. Strö ut den svarta purjolöksaskan på ett smörpapper: Rulla köttet i purjolöken. Skär köttet i tunna skivor när det är halvfruset. Använd skärmaskin eller med vass kniv. Lägg upp skivorna på portionstallrikar. Lägg på några picklade svampar, riv över ost, klicka över löjrom och lite grekisk yoghurt. Garnera med små timjanblad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar