Gräsand Anglais

Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Andbrösten:
  1. Bryn brösten i smör och olja i stekpannan. Sätt in dem i ugnen 150°C i ca 7 min. Det är viktigt att inte steka dem för länge, de ska fortfarande vara rosa i mitten.
  2. Använd ugnstermometer och ta ut när innertemperaturen är 50°C. Låt vila. Under tiden steker du ”baconet” knaprigt. Smörstek kaprisen och häll över andbrösten, toppa med baconet, garnera med machésallad och strössla över blåbär och lingon. Så här i hösttider kan du gärna ta lite smörstekta trattkantareller på toppen. Ringla över några tunna strålar av balsamicoreductionen.
Vit rotfruktspuré:
  1. Skala alla rotfrukter och potatisen, koka i lite vatten och grädde samt salt. Häll bort lite vätska och spar den.
  2. Mixa med mixerstav eller i matberedaren, späd sedan till önskad konsistens med den sparade kokvätskan, salta och peppra samt avsluta gärna med en klick smör eller olivolja om du vill.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar