Citron, lime, apelsin och honung ger härlig smak till den här rätten. Gott till all slags vild fågel! Fungerar också att göra med bara duvbröst, som du steker färdiga i pannan.
Duva med citruspotatis och honung
Citron, lime, apelsin och honung ger härlig smak till den här rätten. Gott till all slags vild fågel.
Portioner:
Ingredienser
- 2 duvor delade på längden, med ryggraden bortklippt
- smör till stekning
- salt och peppar
- 600 g fast potatis i klyftor, med skalet på
- 1 citron klyftad med skalet på
- 1 lime klyftad med skalet på
- 1/2 apelsin klyftad med skalet på
- olja och smör till stekning
- Honungssås
- 1 citron pressad saft
- 1 msk honung
- 50 g smör
- 1 kvist färsk timjan
- bönor och ärter
- 200 g sockerärter
- 200 g haricots verts
Ingredienser
|
Gör så här
- Vik ut duvorna, salta och peppra. Sättugnen på 180°C. Koka potatisklyftorna med hälften av citronklyftorna i lättsaltat vatten tio minuter. Häll försiktigt av vattnet. Bryn duvorna cirka tre minuter på varje sida, i stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och baka i ugn cirka 15 minuter. Värm olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör och stek potatisen med resten av citronklyftorna, plus limeklyftorna och apelsinklyftorna cirka tio minuter tills potatisen fått fin färg. Salta och peppra. Ta bort alla citrusklyftor innan servering.
Honungssås
- Häll pressad citron i en kastrull, tillsätt honungen, timjankvisten och koka upp. Vispa ner smöret klickvis och låt sjuda på svag värme några minuter.
Gröna bönor och ärter
- Koka bönorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och vänd ner en klick smör i de varma bönorna
Dela det här receptet
Mycket gott, frisk smak på potatisen och duva går ej att misslyckas