Duva med citruspotatis och honung

Citron, lime, apelsin och honung ger härlig smak till den här rätten. Gott till all slags vild fågel! Fungerar också att göra med bara duvbröst, som du steker färdiga i pannan.

Duva med citruspotatis och honung
Citron, lime, apelsin och honung ger härlig smak till den här rätten. Gott till all slags vild fågel. 
Duva med citruspotatis och honung
Citron, lime, apelsin och honung ger härlig smak till den här rätten. Gott till all slags vild fågel. 
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Vik ut duvorna, salta och peppra. Sättugnen på 180°C. Koka potatisklyftorna med hälften av citronklyftorna i lättsaltat vatten tio minuter. Häll försiktigt av vattnet. Bryn duvorna cirka tre minuter på varje sida, i stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och baka i ugn cirka 15 minuter. Värm olja i en stor stakpanna på medelhög värme. Tillsätt smör och stek potatisen med resten av citronklyftorna, plus limeklyftorna och apelsinklyftorna cirka tio minuter tills potatisen fått fin färg. Salta och peppra. Ta bort alla citrusklyftor innan servering.
Honungssås
  1. Häll pressad citron i en kastrull, tillsätt honungen, timjankvisten och koka upp. Vispa ner smöret klickvis och låt sjuda på svag värme några minuter.
Gröna bönor och ärter
  1. Koka bönorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och vänd ner en klick smör i de varma bönorna
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera