Caesarsallad med rimmat andbröst

Caesarsallad är en älskad klassiker. Byt ut kycklingen mot örtrimmade andbröst, tipsar Öster Malmas köksmästare Mikael Eriksson.

 

Caesarsallad med rimmat andbröst
Caesarsallad är en älskad klassiker. Byt ut kycklingen mot örtrimmade andbröst, tipsar Öster Malmas köksmästare Mikael Eriksson.
Caesarsallad med rimmat andbröst
Caesarsallad är en älskad klassiker. Byt ut kycklingen mot örtrimmade andbröst, tipsar Öster Malmas köksmästare Mikael Eriksson.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Rimlag med örter
  1. Koka upp vatten och salt, tills saltet löser sig. Låt lagen svalna och lägg i vitlök, örter och citronskal. Lägg andbrösten i rimlagen och låt ligga tre timmar innan stekning.
Caesardressing
  1. Mixa äggulor, vitlök, senap, vinäger/citron, sardeller. Tillsätt oljan droppvis så att dressingen tjocknar. Blanda i riven parmesan på slutet. Peppra.
And, sallad och krutonger
  1. Andbrösten: Rimma andbrösten i salt, citron, vitlök och örter tre timmar enligt beskrivningen ovan. Torka av dem och bryn dem i het panna så att de får färg. Lägg in dem i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen är 50 grader. Ta ut och låt vila minst 10 minuter. Skär dem sedan på längden och lägg på salladen strax innan servering. Krutonger: Skär surdegsbrödet i tärningar. Stänk över lite olivolja och blanda runt. Sprid ut på en plåt och sätt in i 175 grader ugn tills krutongerna fått fin gyllenbrun färg. Servering: Riv romansallad och lägg på fat. Lägg på de nystekta andbrösten. Strö över krutongerna. Ringla över Caesardressingen och hyvla gärna lite extra parmesan över.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar