Börges Rysargryta med älg

Rysargryta med älg
I boken Älgkött&Peran finns ett jämtländskt jaktlags bästa recept samlade, tillsammans med personliga jaktskildringar och jaktbilder. Receptet på den mustiga Rysargrytan med en doft av apelsin kommer från Börge Hellström, som skriver rysliga deckare när han inte jagar älg i Gimdalens Södra jaktlag.
Rysargryta med älg
I boken Älgkött&Peran finns ett jämtländskt jaktlags bästa recept samlade, tillsammans med personliga jaktskildringar och jaktbilder. Receptet på den mustiga Rysargrytan med en doft av apelsin kommer från Börge Hellström, som skriver rysliga deckare när han inte jagar älg i Gimdalens Södra jaktlag.
Portioner:
Gör så här
  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Strimla bacon. Skala och skär morötterna i stora bitar. Hacka löken. Stek bacon i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan. Låt även grönsakerna fräsa en stund i fettet. Koka ur stekpannan med vatten och häll det i grytan. Häll i vinet. Krydda med salt, peppar, örtkryddor, lagerblad, vitlök och apelsinskal. Lägg i buljongtärningen och tomatpuré. Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar eller 45 minuter med tryckkokare. Skär svampen i stora bitar och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Red grytan med maizena om det behövs. Strö över hackad persilja. Smaka av.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar