Boeuf Bourguignon lagad i ugnen

Boeuf Bourguignon är grytornas gryta, en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk. Gör som kocken Anders Engström och laga den i ugnen, så blir köttet fastare och tillbehören krispigare.

Boeuf Bourguignon lagad i ugnen
Boeuf Bourguignon är grytornas gryta, en fransk husmansklassiker med rödvin, timjan och rökt fläsk. Laga den ugnen, så blir köttet fastare och tillbehören krispigare.
Boeuf Bourguignon lagad i ugnen
Boeuf Bourguignon är grytornas gryta, en fransk husmansklassiker med rödvin, timjan och rökt fläsk. Laga den ugnen, så blir köttet fastare och tillbehören krispigare.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Steg 1, i ugnen
  1. Skär köttet i stora tärningar, gärna 5x5 cm. Bryn köttbitarna i olja-smörblandning och lägg i en gryta, gärna en emaljerad gjutjärnsgryta. Lägg också i lök, morot, lagerblad, en baconskiva, timjan och pepparkorn. Häll på vin och varm buljong så att det täcker köttet. Sätt på ett lock. Sätt in grytan i ugnen, 90-100°, över natten eller minst 8-10 timmar (gärna längre!). Ta ut grytan ur ugnen och ta upp köttet med hålslev. Sila vätskan och koka ihop tills ca 5 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena om det behövs.
Steg2, tillbehör
  1. Stek sidfläsk/bacon knaprigt. Lyft upp och lägg åt sidan. Förväll de små steklökarna ett par minuter så att det är lätt att ta bort skalet. Låt morötterna koka med sista minuten i lökvattnet. Stek lökarna på medelvärme tills de fått färg och mjuknat, cirka 10 minuter. Ta upp löken och stek champinjonerna i samma panna tills de fått färg.
Potatispuré
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda den med rumsvarmt smör och varm mjölk till en puré. Smaka av med salt och nymald peppar.
Servering
  1. Värm köttet i såsen. Blanda också i sidfläsk/bacon, lök, champinjoner, morötter och repade blad av färsk timjan. Spara gärna lite av sidfläsket till garnering. Om du tallriksserverar: Lägg ett par fina köttbitar på varje tallrik. Skeda över varm sås och toppa med sidfläsk. Servera med potatispurén.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar