Biff Lindström med viltfärs

En svensk klassiker som passar väldigt bra med viltkött. Missa inte sardellsmöret i detta recept! Användbart till fler vilträtter än Biff Lindström.  Originalreceptet är gjort av oxkött och hämtat från Stefan Ekengrens bok Husman (Natur och kultur).

Biff Lindström med viltfärs
En svensk klassiker som passar väldigt bra med viltkött. Missa inte sardellsmöret i detta recept! Användbart till fler vilträtter än Biff Lindström.  Originalreceptet är gjort med oxkött och hämtat från Stefan Ekengrens bok Husman (Natur och kultur). 
Biff Lindström med viltfärs
En svensk klassiker som passar väldigt bra med viltkött. Missa inte sardellsmöret i detta recept! Användbart till fler vilträtter än Biff Lindström.  Originalreceptet är gjort med oxkött och hämtat från Stefan Ekengrens bok Husman (Natur och kultur). 
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Biff Lindström
  1. Blanda det malda köttet med salt, peppar, äggulor, rödbetor, kapris, lök och senap. Stå inte och veva med smeten i all evighet, utan bara precis så att den går ihop. Forma biffar och stek i smör några minuter på varje sida. Biffarna blir lite godare om de är lite råa i mitten (gäller inte vildsvin), men gillar du inte rått kött kör du dem klara i 125 graders ugn några minuter.
Sardellsmör
  1. Vispa ihop rumsvarmt smör, sardeller, senap, vitlök, salt och peppar. Lägg smöret i en skål och låt det vara rumstempererat vid serveringen.
Rostad potatis
  1. Koka potatisen tills den är lite överkokt. Häll av vattnet och lägg potatisen på en plåt. Tryck till varje potatis med händerna så att de krossas lätt. Skeda över brynt smör blandat med timjan, citronskal, salt och peppar. Vänd runt med händerna och skjutsa in i ugnen och baka i 250 grader tills potatisen fått fin färg och fins krisp.
Rödbetor och kapris i smör
  1. Koka rödbetorna i saltat vatten. Kyl dem i isvatten och skala. Dela rödbetorna om de är stora. Värm dem med brynt smör, kapris och gärna lite extra flingsalt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar