Ballotine på harlår

En ballotine är en fylld rulle av kött som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra, tycker kocken Michael Björklund som gjort det här receptet. En perfekt bjudrätt eftersom den går att förbereda. Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Recept Linus Lindholm.

Ballotine på harlår
En ballotine är en fylld rulle av kött som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra, tycker kocken Michael Björklund som gjort det här receptet. En perfekt bjudröätt eftersom den går att förbereda.
Ballotine på harlår
En ballotine är en fylld rulle av kött som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra, tycker kocken Michael Björklund som gjort det här receptet. En perfekt bjudröätt eftersom den går att förbereda.
Portioner:
Gör så här
  1. Putsa harlåren och öppna upp dem så att du kan rulla in fyllningen. Köttet som du putsar bort kan du använda i fyllningen. Hacka lök och vitlök. Stek svampen gyllenbrun. Tillsätt löken och vitlöken och fräs så att de blir mjuka, men utan att de får färg. Mal svamp, lök, harkött, griskött och späck i en köttkvarn. Kör det gärna två gånger genom kvarnen. Blanda om, salta och peppra. Fördela fyllningen på de utbredda harlåren. Rulla ihop låren tajt och vira in i dubbelvikt aluminiumfolie så att formen blir en smällkaramell. Baka i ugnen 160 grader i 1,5 timme. Ta ut rullarna, spänn åt alumiumfolien och låt kallna. Skär sedan upp rullarna i "puckar". Vid servering kan puckarna stekas eller värmas i ugnen. Servera gärna med en gräddig sås.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar