Asiatisk råbiff på vilt med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper

Viltkött är perfekt ingrediens till råbiff! Här en asiatisk variant, komponerad av kocken Christoffer Dekany på Sands Hotell i Sandhamn.

Asiatisk råbiff på vilt med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper
Viltkött är perfekt ingrediens till råbiff! Här en asiatisk variant, komponerad av kocken Christoffer Dekany på Sands Hotell i Sandhamn.
Asiatisk råbiff på vilt med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper
Viltkött är perfekt ingrediens till råbiff! Här en asiatisk variant, komponerad av kocken Christoffer Dekany på Sands Hotell i Sandhamn.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Sojagravad äggula
  1. Lägg äggulorna i en skål och täck med soja. Låt ligga minst 6 timmar. Då blir de lite fastare och får en fin salt smak.
Råbiff
  1. Det är lättast att finhacka köttet när det är halvfruset. Skär med riktigt vass kniv och lägg i kall skål. Blanda det köttet med finhackad chili, sesamolja, soja, rödlök och sesamfrön. Forma fyra biffar.
Majonnäs
  1. Mixa majonnäs, rivet limeskal och korianderblad med mixerstav till en slät grön majonnäs.
Friterat rispapper
  1. Hetta upp oljan till cirka 140 grader Lägg i ett rispapper i taget. När det blivit krispigt, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servering
  1. Lägg upp råbiffarna på tallrik. Lägg en sojabakad äggula på toppen. Lägg en klick majonnäs och ett friterat rispapper på tallriken. Strö gärna över sesamfrön och färska korianderblad.
  2. När du lagat råbiff, försök lägga till något som är krispigt, som ger lite konsistens, säger kocken Christopher Dekany. Här lägger han lite frasigt friterat rispapper på råbiffen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar