Årets Viltkock 2019 lagar vildsvin med goda tillbehör

Vildsvin var huvudråvara i tävlingen Årets Viltkock 2019 arrangerat av Svenska Viltmatakademin. Kocken Emil Lindfors från Skellefteå vann finalen. Provlaga hans tävlingsbidrag! Eller välj ut några av hans goda tillbehör till vilt: Rotselleripurén, enbärssåsen eller gnocchi med Västerbottenost till exempel.

Årets Viltkock 2019 lagar vildsvin med goda tillbehör
Årets Viltkock 2019 blev Emil Lindfors från Skellefteå. Provlaga hans tävlingsbidrag! Eller välj ut några av hans goda tillbehör till vilt: Rotselleripurén, enbärssåsen eller gnocchin med Västerbottenost till exempel.
Årets Viltkock 2019 lagar vildsvin med goda tillbehör
Årets Viltkock 2019 blev Emil Lindfors från Skellefteå. Provlaga hans tävlingsbidrag! Eller välj ut några av hans goda tillbehör till vilt: Rotselleripurén, enbärssåsen eller gnocchin med Västerbottenost till exempel.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Gnocchi med Västerbottenost
  1. Skala och koka potatisen. När potatisen är färdig, kyl ner den till rumstemperatur. Mosa och blanda med ägg, mjöl och ost. Salta och peppra. Forma små bollar. Hetta upp oljan och fritera gnocchin ca 2-3 minuter, beroende på storlek.
Enbärssås
  1. Reducera vin, fond, balsamvinäger och socker tills en knapp dl vätska återstår. Tillsätt smöret lite åt gången under omrörning. Pressa i limesaft, tillsätt enbärspulvret. Salta om det behövs. Enbärspulver gör du genom att rosta enbär i en torr stekpanna cirka 5 minuter. Låt svalna och mixa eller mortla till ett pulver.
Rotselleripuré
  1. Skala rotsellerin. Dela och koka i saltat vatten. Mixa den mjuka rotsellerin med smör och grädde till en slät puré.
Inlagd rotselleri i sherrylag
  1. Blanda först till alla ingredienser till lagen: sherryvinäger, vatten, socker och salt. Låt koka upp. Häll den varma lagen över den tunt skivade rotsellerin och låt kallna.
Kolgrillat vildsvin med brynt smör
  1. Putsa filén. Salta och peppra innan grillningen. Grilla filén cirka 1 minut på varje sida och låt vila två minuter. Upprepa proceduren tills du är nöjd med kärntemperaturen. Låt köttet vila cirka 3 minuter efter sista grillningen och pensla grillytan med brynt smör precis innan serveringen.
Friterad renlav
  1. Värm upp oljan och fritera laven. Salta.
Bryunt smör- och kantarellpulver
  1. Blanda alla ingredienser för hand. Använd handske.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar