Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp

Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Andbrösten:
  1. Torka av andbrösten med hushållspapper, salta och peppra runt om. Stek andbrösten i smör i en het panna så att de får färg, sätt in andbrösten i ugnen på 140°C, tills de har en innertemperatur på 56°C. Täck med aluminiumfolie och låt vila minst 10 min.
Potatisfondant:
  1. Dela bakpotatisarna på mitten och stansa eller skär ut en potatispuck av varje halva. Lägg i en liten hög form, t ex sockerkaksform och fyll på med ankfett tills potatisen täcks. Lägg i vitlöksklyftor och några kvistar timjan. Baka i ugn på 150°C tills potatisen är mjuk, ca 1 timme.
Mörk viltsky:
  1. Fräs hackad lök med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten och rödvin. Tillsätt koncentrerad vilt- eller kalvfond, rödvinsvinäger och timjan.
 Låt skyn koka upp och sedan sjuda sakta utan lock i minst 10 minuter. Färga såsen ganska mörk med koloritsoja. Smaka av med koncentrerad svartvinbärssaft, salt och peppar. Sila såsen.
Rotfruktspappardelle med smörstekt svamp:
  1. Skala rotfrukterna och skär svampen i mindre bitar. Använd potatisskalare för att skära tunna strimlor av rotsakerna i (pappardelleform) blanchera rotfruktspappardellen i ca 2 minuter, kyl ner i iskallt vatten. Fräs svampen tills vätskan försvunit, tillsätt smör och vänd ner rotfruktspappardellen, tillsätt finhackad gräslök och låt allt bli varmt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
 
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar