Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin

En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd.

Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd. Receptet från boken Från skott till stek, Norstedts. Foto: Charlie Bennet
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd. Receptet från boken Från skott till stek, Norstedts. Foto: Charlie Bennet
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. Låt köttet bli rumstempererat. Skiva kött och sidfläsk. Mortla, hacka eller mixa kryddorna. Skiva morot, palsternacka, lök, vitlök, paprika och chili.
  2. Hetta upp olja och en klick smör i en gryta. Bryn kött och fläsk. Blanda ner alla grönsaker och kryddor och stek ytterligare några minuter.
  3. Slå på vin, fond och vatten och låt puttra på låg värme under lock ca 3 timmar. Kolla till grytan då och då, späd eventuellt med mer vatten. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner potatisen i grytan när köttet är mört och låt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med crème fraiche eller smetana och bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar