Älg på Browallshofs vis

Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Köksmästaren Danial Ras delade med sig av receptet.

Älg på Browallshofs vis
Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Älg på Browallshofs vis
Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Savojkål:
  1. Ta loss fyra stora blad savojkål. Koka upp vatten och lägg i bladen cirka en minut. Ta upp med hålslev. Kyl i iskallt vatten. Skär svampen i små bitar och stek i smör. Salta och peppra. Rör i 2 msk cream cheese. Lägg en klick svampröra på varje savojkålsblad och rulla ihop till paket. Strax innan servering: Värm 1 msk smör och en tsk flytande honung. Pensla rullarna med honung/smörblandningen och värm i 180°C ugn cirka 5 minuter.
Svampkräm:
  1. Skär svampen i bitar och stek i smör. Salta och peppra. Mixa tillsammans med cream cheese till en slät kräm.
Lingonsky:
  1. Lägg lingonen i en skål och häll över rödvinsvinäger så att det täcker. Smält socker i en kastrull tillsammans med en sked vitt vin och låt karamellisera, utan att bli bränt. Häll i rödvinet. Tillsätt sedan timjan, rosmarin, och buljong och låt skyn koka ihop en stund. Strax innan servering: Lyft upp lingonen ur vinägern och tillsätt dem i den varma såsen.
Potatisbakelse med sidfläsk:
  1. Skala bakpotatisen och skär 4 st skivor som är cirka 3 cm tjocka. Ta ut ett hål i mitten på varje skiva, cirka 3 cm i diameter. Baka potatisen i ugn, 180°C i cirka 15 minuter. Fyllning: Tärna sidfläsket fint och stek det knaprigt. Blanda med grädde, ägg och persilja. !0 minuter innan servering: Fyll hålet i varje potatisbakelse med sidfläskröran. Baka i ugn 180°C cirka 7 minuter.
Älgentrecôte:
  1. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbitarna så att du får en fin stekyta. Sätt in i 180° ugn cirka 5 minuter tills innertemperaturen är cirka 50°C. Ta då ut köttet och låt det vila fem minuter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera