5 salsor och röror till grillat vilt

Lägg en bit viltkött på grillen, och servera sedan med en klick smakrik och färgstark salsa eller röra. Så enkelt är det att lyckas med sommarmaten. Servera ditt nygrillade viltkött med en klick argentinsk Chimichurri, en italiensk Salsa Verde, mexikansk Pico de Gallo, spansk Mojo Rojo, eller en klick mangosalsa.

5 salsor och röror till grillat vilt
Lägg en bit viltkött på grillen, och servera sedan med en klick smakrik och färgstark salsa eller röra. Så enkelt är det att lyckas med sommarmaten. Servera ditt nygrillade viltkött med en klick argentinsk Chimichurri, en italiensk Salsa Verde, mexikansk Pico de Gallo, spansk mojo rojo, eller en klick mangosalsa.
5 salsor och röror till grillat vilt
Lägg en bit viltkött på grillen, och servera sedan med en klick smakrik och färgstark salsa eller röra. Så enkelt är det att lyckas med sommarmaten. Servera ditt nygrillade viltkött med en klick argentinsk Chimichurri, en italiensk Salsa Verde, mexikansk Pico de Gallo, spansk mojo rojo, eller en klick mangosalsa.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Chimichurri
  1. En frisk fräsch salsa från Argentina som passar perfekt till grillat kött. Ta bort alla grova stjälkar på bladpersiljan och hacka bladen fint. Hacka även oreganon, vitlöksklyftan , salladslöken och chilifrukten fint. Blanda. Blanda i vinägern, rivet limeskal plus limesaft. Blanda i olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Chimichurrin håller sig ett par dagar i kylskåpet. Variera: Vissa blandar dessutom hackad mynta i sin chimichurri, andra lite färsk koriander. En del har tomat i sin chimichurri, andra inte. Några vill ha hackad rödlök, andra bara vitlök. Vissa fördrar lime, andra citron. Ta vad du har hemma!
Pico de Gallo
  1. En fräsch och frisk mexikansk salsa. Pico de Gallo betyder tuppens näbb, för precis så ska den kännas på tungan, dvs som små chilistarka tuppbett. Skär tomaterna i riktigt små tärningar. Strimla salladslökarna fint. Tärna chilifrukten fint. Blanda tomat, salladslök, chili med rivet limeskal och färsk koriander.
Salsa verde
  1. En salt grön sås med persilja, kapris och sardeller. Såsen är smakrik, så det behöver bara någon matsked på köttet. En klick Salsa Verde är också god att vända ner i nykokt färskpotatis. Plocka bort alla grova stjälkar från bladpersiljan. Kör persiljebladen, kaprisen och sardellerna i matberedare eller med mixerstav några sekunder. Du kan också finhacka allt för hand. Finhacka vitlöken och blanda i. Blanda i dijonsenapen. Häll i oljan lite i taget. Blanda i citronsaften/vinägern. Peppra. Var försiktig med att salta eftersom både kaprisen och sardellerna är salta. Variera: I många Salsa Verde-recept ingår några en näve färsk grön mynta, i andra recept några blad färsk basilika. Prova dig fram!
Mango och chili- salsa
  1. En söt och stark salsa som är god till kött, till exempel till grillat vildsvin. Gör så här: Skär mangon i små tärningar. Finhacka löken och chilifrukten. Blanda samman i en skål tillsammans med limejuice och olivolja. Smaka av med salt. Variera:
Addera gärna en fint tärnad avokado i salsan. Tycker du inte om färsk koriander, byt ut mot bladpersilja. Vill du ha en matigare salsa, tillsätt kokt matvete eller mathavre.
Mojo Rojo
  1. En röd spansk sås, som ofta serveras till småpotatisar i Spanien. Färgstarkt och gott till grillat. Dela paprikan i två halvor och grilla ett par minuter under grillelementet i ugnen tills skalen blir nästan svart. Ta ut och låt svalna. Dela brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll över vinägern/citronsaften. Låt stå någon minut. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg skålen. Lägg också i vitlöksklyftorna och den grillade paprikan. Mixa allt med stavmixer. Tillsätt spiskummin och salt. Häll i oljan droppvis tills du får en tjock fin sås. Variera: Gillar du lite rökig smak på såsen, tillsätt gärna lite rökt paprikapulver.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar