3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst

Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg.  Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.

3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst
Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg.  Samma grundrecept på korvsmeten, men tre olika kryddblandningar: Salsiccia, Chorizo, Bratwurst. Salsiccia är en korv med italienska smaker. Chorizon är kryddigare. Bratwursten en ljus tysk korv som ofta görs på kalv-kött. Prova gärna bratwurst med älgkalv! Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.
3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst
Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg.  Samma grundrecept på korvsmeten, men tre olika kryddblandningar: Salsiccia, Chorizo, Bratwurst. Salsiccia är en korv med italienska smaker. Chorizon är kryddigare. Bratwursten en ljus tysk korv som ofta görs på kalv-kött. Prova gärna bratwurst med älgkalv! Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
  1. 1. Väg köttet och späcket, skär allt i 3x3 cm stora bitar och lägg i en bunke.
  2. 2. mal kött och späck i en köttkvarn. Låt köttet vara halvfruset, och köttkvarnen riktigt kall. Lägg också bunken i frysen en stund innan du börjar.
  3. 3. Välj en av kryddblandningarna, blanda alla kryddor väl, och blanda med det malda köttet.
  4. 4. Smeten får aldrig bli varmare än plus fyra grader. Om korvsmeten blir för varm skiljer sig fettet från proteinerna och konsistensen blir sämre.
  5. 5. Det är bättre att blanda för hand än i en maskin. Smeten blir lätt för varm om du kör den i en matberedare.
  6. 6. Blanda länge! När du blandat tillräckligt ska du kunna lyfta smeten utan att den ramlar av från handen, dvs smeten ska fastna på fingrarna.
  7. 7. Lägg smeten i korvstopparen. Trä fjälster på korvhornet och börja fyll. 30-32 mm, eller 32-34 mm.
  8. 8. När korvstoppningen är klar är det dags att bestämma längden på korvarna.
  9. 9. Du kan antingen knyta snören vid önskad längd på korven, eller nypa till med fingrarna och snurra.
  10. Färskkorvar har ungefär samma hållbarhet som köttfärs i kylen, dvs 2-3 dagar. Du kan också frysa in dem. Råa korvar håller 3-6 månader i frysen!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera