2 varianter av råbiff

Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött. En klassisk råbiff ska vara skuren för hand, eller skrapad med kniv, inte mald i kvarn.
Tärna först köttet, och hacka det sedan fint.
Recept & foto: Lena Runer.
Råbiff med löjrom.

Råbiff med löjrom.

 

2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Portioner: personer
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Råbiff med löjrom, gör så här:
  1. Tärna först köttet, och hacka det sedan fint med vass kniv. Lägg det i en kyld skål. Blanda ner äggula, senap, vinäger, olivolja, kapris, lök och gräslök, vänd varsamt så att köttet inte blir för kompakt. Forma fyra råbiffar. Lägg en liten klick crème fraiche på toppen och sedan löjrom. Strö över lite hackad lök och gräslök. Peppra. Servera med ett gott bröd.
Råbiff med äggula, gör så här:
  1. Tärna först köttet, och hacka det sedan fint med vass kniv. Lägg det i en kyld skål. Blanda ner worcestershiresås, olivolja, pepparrot, kapris, lök och gräslök, vänd varsamt så att köttet inte blir för kompakt. Forma fyra råbiffar. Lägg en äggula på toppen av varje biff. Strö över lite hackad lök eller gräslök. Peppra. Servera med ett gott bröd.
TIPS!
  1. Var noga med hygienen och temperaturen när du tillagar råbiff:
  2. - Tvätta händerna noga
  3. - Använd gärna engångshandskar
  4. - Se till att skärbräda, kniv och skålar och redskapen är rena. Använd gärna engångsskärbräda i plast
  5. - När du har hackat köttet till råbiffen, lägg det i en kall skål, som du sedan sätter in i kylen direkt.
  6. - Hackat rått kött bör helst inte förvaras längre än en dag i kylen.
  7. - Om man äter rått kött är det säkrast att använda kött som först varit fryst. Detta för att eliminera den minimala risken för parasiter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.8
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar