Typ av kött Arkiv: Ytterlår

Grillat vildsvin. Först sous vide, sedan på grillen!
Sous vide- metoden gör köttet jämnt rosa rakt igenom. Hur många timmar du låter det ligga beror på hur mört köttet är. En bogstek eller ett ytterlår kan kräva några timmar extra, gärna 5-6 timmar Ett mört innanlår från ett ungt vildsvin ska du vara lite mer försiktig med, så att det inte blir tillagat för länge så att köttet blir mjöligt,som "pastej". Det kanske räcker med 2 timmar i Sous Viden för riktigt mört kött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl är perfekt bjudmat, eftersom det går att förbereda långt i förväg, och är jättegott att äta kallt. Med andra ord lätt att lyckas även på en buffé med många gäster.Här har tjälknöl fått smak av vitlök, citron och fänkål.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!