Ingredienser Arkiv: vitvinsvinäger

Caesarsallad med rimmat andbröst
Caesarsallad är en älskad klassiker. Byt ut kycklingen mot örtrimmade andbröst, tipsar Öster Malmas köksmästare Mikael Eriksson.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego i Stockholm och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll av vildsvinen han fäller. Spjällen serverar han med söt, klibbig glaze, coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Sandwich med rådjur
Ett suveränt recept, som både är lättlagat och väldigt gott. Värt att prova både till fest och till vardags. Originalreceptet innehåller hemgjord majonnäs och hemgjord friterad lök, vilket naturligtvis är allra godast, men när tiden inte räcker till finns det snabbvarianter som viltmat.nu har provat: blanda färdig majonnäs med fransk senap och använd färdig friterad lök på burk. Receptet är komponerat av Henrik Norström och hämtat från boken Åtta Råvaror på Sterners Förlag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildand med auberginesalsa och nektarinsky
Ett recept från restaurang Proviant i Stockholm som ofta har vällagat svenskt viltkött på menyn. Den här rätten finns bland varmrätterna i oktober, och viltmat.nu lyckades få receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost
Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Syrad lök och lagrad ost är godare till vilda köttet.  Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsrulle med valnötter
Efter sex timmar i ugnen är köttet mört och gott. Rostade valnötter passar bra ihop med vildsvin och rätten får en intressant struktur av nötterna tycker Christer Eklund som komponerat receptet. Christer är köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
"Escabeche" en argentinsk köttgryta med syrlig smak
Escabeche är en lite syrlig köttgryta som man äter kall tillsammans med en brödbit. Köttet håller håller flera månader i en lufttät burk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älgköttsoppa med västerbottenklimp
Inspiration till det här soppreceptet har systrarna Brydling fått av mormor och morfars vardagssoppa, men Carina och Ulrika gör klimpen mer som italienska gnocchi och smaksätter den med Västerbottenost.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!