Ingredienser Arkiv: vetemjöl

Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vild leverpastej
En hemlagad leverpastej på viltkött – perfekt på julbordet och en uppskattad julklapp.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4.89
You:
Rate this recipe!
Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rådjursgryta med calvados
Detta är en bra rätt att servera till många, men räkna med att det går åt så var generös med köttet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Grovmalet vildsvin med gnocchi
En mustig köttsås och hemmagjord gnocchi på mandelpotatis. Tänk patt förbereda potatisen till gnocchin dagen före! Recept från boken Bra Kött med Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
På restaurangen på Öster Malma serveras alltid minst en vilträtt till lunch. En dag serverades en mustig vildsvinsgryta med soltorkad tomat och bacon och vi bad köksmästaren Christer Eklund att dela med sig av receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 19
Betyg: 3.32
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsschnitzel
Ett recept av Ulrika och Carina Brydling, från boken Laga vilt från skog och sjö.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.8
You:
Rate this recipe!
Porterstek på älg
En klassisk söndagsstek är aldrig fel. Det här receptet kommer från boken ”Vilt med Salming".
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 3.11
You:
Rate this recipe!
Älgköttsoppa med västerbottenklimp
Inspiration till det här soppreceptet har systrarna Brydling fått av mormor och morfars vardagssoppa, men Carina och Ulrika gör klimpen mer som italienska gnocchi och smaksätter den med Västerbottenost.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Boeuf bourguignon
Boeuf Bourguignon är en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!