Ingredienser Arkiv: tomatpuré

Wrap med kryddigt långbakat vildsvin
Wrap är lätt att laga, roligt att bjuda på, och framförallt väldigt gott! Koktiden är många timmar, men det krävs inte många timmar vid spisen. Köttet sköter sig självt i ugnen över natten, eller medan det lagas Sous Vide. Bilderna kommer från receptfilmen som visar hur du gör!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildsvin Bourguignone
Funderar du på vad du ska göra av din vildsvinsbog eller vildsvinsstek? Varför inte skära ner köttet och laga en mustig, vindoftande Bourguignone-gryta? Inspirerat av klassikern Boeuf Bourguignone, fast med vildsvin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Gulasch på vildsvin
En mustig kummin- och citrondoftande vildsvinsgulasch serverad med en bit bröd och en klick gräddfil. En perfekt vardagsmiddag eller värmande utelunch som gillas av alla. Vill du göra den lite matigare, lägger du i små, nästan färdigkokta, potatistärningar innan servering,
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltjärpar med medelhavssmak i tomatsås
Härlig vardagsmat som uppskattas av alla. Brynta viltfärsbiffar får puttra färdigt i tomatsås, på medelhavsvis. Servera med tagliatelle eller med ris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Dov Panang Curry
Här har kocken Sebastian Schauermann kryddat dovhjortsbog på thai-vis med koriander, citrongräs, kokos och currypasta. Dov Panang Curry är en av vilträtterna som Sebastian tillsammans med jagande kollegor lanserat som färdigmat i butik under namnet Jägaren och kocken. Vill du laga rätten hemma? Varsågod, Sebastians recept.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Rysargryta med älg
I boken Älgkött&Peran finns ett jämtländskt jaktlags bästa recept samlade, tillsammans med personliga jaktskildringar och jaktbilder. Receptet på den mustiga Rysargrytan med en doft av apelsin kommer från Börge Hellström, som skriver rysliga deckare när han inte jagar älg i Gimdalens Södra jaktlag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 2.5
You:
Rate this recipe!
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Betyg: 4.83
You:
Rate this recipe!
Italienska viltköttbullar i tomatsås
Servera med spaghetti.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 3.9
You:
Rate this recipe!
Grovmalet vildsvin med gnocchi
En mustig köttsås och hemmagjord gnocchi på mandelpotatis. Tänk patt förbereda potatisen till gnocchin dagen före! Recept från boken Bra Kött med Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
De kokta revbensspjällen smaksätts med marinad och läggs sedan på grillen eller bakas i ugnen. Du kan också grilla dem och pensla på BBQ Glaze mot slutet av tillagningen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Betyg: 2.59
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
På restaurangen på Öster Malma serveras alltid minst en vilträtt till lunch. En dag serverades en mustig vildsvinsgryta med soltorkad tomat och bacon och vi bad köksmästaren Christer Eklund att dela med sig av receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Betyg: 3.23
You:
Rate this recipe!
Chili con carne
En chili con carne är en perfekt rätt att laga till många. Det är snyggast att blanda i bönor i olika färger, men det går naturligtvis lika bra att välja bara vita bönor.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3.81
You:
Rate this recipe!
Mustig gulaschsoppa med vilt
Strö klippt bladpersilja och rivet citronskal över och servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.86
You:
Rate this recipe!
Boeuf bourguignon
Boeuf Bourguignon är en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Betyg: 3.54
You:
Rate this recipe!