Ingredienser Arkiv: strösocker

Älgfilé Provençale
Gabriel Jonsson blev Årets Mästerkock 2019. Här är receptet på finalrätten Coeur de filé provençal som tog honom till vinst i tävlingen. I tävlingen var råvaran oxfilé, hemma lagar han gärna rätten med älgfilé. Missa inte det suveräna örtsmöret!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjur med kroppkakor och rårörda lingon
Gabriel Jonsson, vinnaren i Årets Mästerkock 2019 kom till uttagningen med kött av ett rådjur som han skjutit själv på Gotland. Här kan du provlaga rätten som var Gabriels start i resan mot mästartiteln. Bilden kommer från boken Från skog till bord (Bonnier Fakta) som innehåller många av Gabriels viltrecept.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Gravat tjäderbröst med rårörda blåbär, valnötter och kräm på Västerbottenost
Det mörka smakrika tjäderköttet är gott att grava. Prova också att grava ripa, vildand eller orre på samma sätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Hirams gravade älgfilé
Ett kultrecept från kokboken Hirams Vilda. Hiram tyckte själv att ”den fina smaken vin är raffinerad, något för bortskämda tungor”. Utmärkt till primörer, sallader och andra grönrätter, t ex på buffébordet. År 1979, då den först uppträdde på Restaurang Johanna i Göteborg utsågs den raskt till årets maträtt i tidningen Storkök. Den tar 4 dagar att göra – alltså utmärkt för den som vill förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Kryddsotat rådjur med rotselleri
Viltkött och rotselleri är en fantastisk kombination. Här serveras rotsellerin som kräm, som chips, långbakad och som knyte. Med den här rätten vann Jimmi Eriksson tävlingen Årets Kock 2016.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildand med choklad och glaserade äpplen
Tips! Genom att vispa ner en klick smör i såsen det sista man gör, får man en blank fin sås med lite rundare karaktär.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!