Ingredienser Arkiv: ströbröd
julkryddade viltköttbullar med ugnsbakad lök i smeten
Köttbullarna doftar gott med kryddpeppar och spiskummin i smeten. Med ugnsbakad lökpuré får färsen en mustig smak och en naturlig sötma. Baka gärna mycket lök på en gång och frys in till nästa köttbullsstekning
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 3.67 You:
Rate this recipe!
|
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 2.5 You:
Rate this recipe!
|
Smörrebröd med jägarbiff
En älgfärsbiff på ett gott bröd. Krångligare än så behöver inte en god viltmiddag vara. Receptet kommer från boken Älgkött&Peran som samlat ett jämtländskt jaktlags bästa recept tillsammans med personliga jaktskildringar.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Julskinka med vildsvin
En julskinka på vildsvin blir en höjdpunkt på julbordet. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet. Du lagar den precis som vanlig julskinka, dvs rimmar den först i minst 10 dagar och kokar den eller ugnsbakar den sedan.
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 3.2 You:
Rate this recipe!
|