Ingredienser Arkiv: spiskummin

3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst
Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg.  Samma grundrecept på korvsmeten, men tre olika kryddblandningar: Salsiccia, Chorizo, Bratwurst. Salsiccia är en korv med italienska smaker. Chorizon är kryddigare. Bratwursten en ljus tysk korv som ofta görs på kalv-kött. Prova gärna bratwurst med älgkalv! Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Långbakat vildsvin i brioche-korvbröd
"Wild Boar Rolls", med långbakat vildsvin i briochebröd med rostad majs, syltad rödlök, gräddfil och koriander. En perfekt rätt att servera på fest när man är många.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvin med marockanska kryddor
Fylligt och kryddstarkt med lite sötma. Så kan man beskriva smaken på den här grytan med marockanska kryddor; kanel, ingefära, spiskummin och koriander. Servera med couscous, mandel och strimlade aprikoser.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Viltjärpar med medelhavssmak i tomatsås
Härlig vardagsmat som uppskattas av alla. Brynta viltfärsbiffar får puttra färdigt i tomatsås, på medelhavsvis. Servera med tagliatelle eller med ris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
julkryddade viltköttbullar med ugnsbakad lök i smeten
Köttbullarna doftar gott med kryddpeppar och spiskummin i smeten. Med ugnsbakad lökpuré får färsen en mustig smak och en naturlig sötma. Baka gärna mycket lök på en gång och frys in till nästa köttbullsstekning
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Orientaliska shish kebab på vilt
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Indisk viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sarwars hjortgryta från Bangladesh
Helene Eriksson som driver Stora Glosebo Hjortgård söder om Kalmar fick vara med när en familj från Bangladesh lagade hjort över öppen eld.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskarré "Pulled boar"
Recept från boken "Vildsvin, 52 rätter från tryne till svans", av kockarna Frida Ernsth och Mikael Axell.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltkebabspett
Ett toppenrecept till grillmiddagen, barnkalaset, mingelfesten eller varför inte en helt vanlig torsdag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Vilda tacos
Gör nu din taco efter konstens alla regler!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 2.4
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3.81
You:
Rate this recipe!
Texas chili
Texas chili är en perfekt rätt när du ska laga mat till många, eftersom du kan laga den långt i förväg. Den blir bara godare av att stå något dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.6
You:
Rate this recipe!