Ingredienser Arkiv: soja

Vilt med goda kryddsmör!
En bit nystekt eller nygrillat viltkött, med ett riktigt gott kryddsmör. Svårare än så behöver det inte vara att servera gott viltkött hemma, säger Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018. Här ger han tre tips på kryddsmör som passar till vilt. Ett knep är att kavla ut kryddsmöret tunt, frysa in det och bryta det som flarn över köttet vid servering.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.86
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego i Stockholm och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll av vildsvinen han fäller. Spjällen serverar han med söt, klibbig glaze, coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 2.14
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Betyg: 3.64
You:
Rate this recipe!
Rådjursgryta med calvados
Detta är en bra rätt att servera till många, men räkna med att det går åt så var generös med köttet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Betyg: 3.74
You:
Rate this recipe!
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
De kokta revbensspjällen smaksätts med marinad och läggs sedan på grillen eller bakas i ugnen. Du kan också grilla dem och pensla på BBQ Glaze mot slutet av tillagningen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Betyg: 3.76
You:
Rate this recipe!
Porterstek på älg
En klassisk söndagsstek är aldrig fel. Det här receptet kommer från boken ”Vilt med Salming".
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Betyg: 3.42
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med varm äppelsallad
En varm äppelsallad är ett enkelt sätt att variera viltfärsbiffarna. Receptet är hämtat från boken Vilt med Salming.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.79
You:
Rate this recipe!