Ingredienser Arkiv: socker
Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl är perfekt bjudmat, eftersom det går att förbereda långt i förväg, och är jättegott att äta kallt. Med andra ord lätt att lyckas även på en buffé med många gäster.Här har tjälknöl fått smak av vitlök, citron och fänkål.
Betyg:
Votes: 24
Betyg: 2.96 You:
Rate this recipe!
|
Årets Viltkock 2019 lagar vildsvin med goda tillbehör
Årets Viltkock 2019 blev Emil Lindfors från Skellefteå. Provlaga hans tävlingsbidrag! Eller välj ut några av hans goda tillbehör till vilt: Rotselleripurén, enbärssåsen eller gnocchin med Västerbottenost till exempel.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.67 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt andbröst med grillad persika, fänkål och citrussås
Ett recept av Håkan Carlsson på Eriks Basar i Stockholm. "När man ska laga viltkött är det lätt att fastna i murriga höstsmaker: enbär, gran och svamp. För mig är höst också citron och frukter som plommon och persika. Fräscha syrliga smaker som är gott till vild fågel", säger Håkan
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 4.2 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt vilt med timjansky, bakad rotselleri och rotselleripuré
Rotselleri på två sätt, och en mustig sky är tillbehör som passar till allt vilt. För receptet står Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018.
Betyg:
Votes: 14
Betyg: 3.57 You:
Rate this recipe!
|
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer.
Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst
Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg. Samma grundrecept på korvsmeten, men tre olika kryddblandningar: Salsiccia, Chorizo, Bratwurst. Salsiccia är en korv med italienska smaker. Chorizon är kryddigare. Bratwursten en ljus tysk korv som ofta görs på kalv-kött. Prova gärna bratwurst med älgkalv!
Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.
Betyg:
Votes: 27
Betyg: 3.59 You:
Rate this recipe!
|
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin
En fräsch krispig rätt som passar perfekt att servera i värmen, eftersom du äter rullarna kalla. Vietnamesiska vårrullar är rispapper som du fyller med grönsaker och i det här fallet vildsvinskött och rullar ihop till en rulle. Variera grönsaker efter vad du har hemma.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.75 You:
Rate this recipe!
|
Gravat älgkött, rullat i purjolöksaska
Kocken Lisa Lawry rullar det färdiggravade viltköttet i purjolöksaska. Du kan förstås hoppa över det momentet, men det ger vacker yta och lite spännande bränd smak.
400 g räcker till en liten förrätt för 8 personer, eller en lite större rätt för 4.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Grillad vildsvinskarré i wrap med syrad sommarkål
Att stoppa strimlor av nygrillat kött i en wrap är perfekt när man samlas vid grillen. Gott tillsammans med syrad spetskål och krämig sås med chili. Recept av Anna Lenman KGB, KreativaGastronomByrån.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4 You:
Rate this recipe!
|
Asiatiska Baos med långbakat vildsvin
Baos har sitt ursprung i Taiwan och består av ångkokta bröd med olika fyllningar. I Stockholm hittar du olika varianter av baos på Restaurang EAT i MOOD-gallerian. På restaurangen kan fyllningen vara gjord av oxkind eller fläsk, men här lagar kocken Daniel Frick baos med vildsvinsbog.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Viltkött serverat med krämig soppa
Vilket trevligt sätt att servera vilt – några bitar mört kött i djupa tallrikar och sedan en kokhet soppa som hälls i varje tallrik när alla sitter vid bordet.
Det fina med den här vilträtten är också att den är lätt att förbereda, och att det vilda köttet räcker till många. Det behövs inte så många gram kött till varje person.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.33 You:
Rate this recipe!
|
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning, använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
Votes: 37
Betyg: 3.05 You:
Rate this recipe!
|
Pepparstekt dovhjortssadel med jordärtskocka, svamp, löksky och riven svecia
Med en pepparstekt dovhjort blev Daniel Räms svensk mästare i matlagning 2013.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.67 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|
Julskinka med vildsvin
En julskinka på vildsvin blir en höjdpunkt på julbordet. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet. Du lagar den precis som vanlig julskinka, dvs rimmar den först i minst 10 dagar och kokar den eller ugnsbakar den sedan.
Betyg:
Votes: 26
Betyg: 3.31 You:
Rate this recipe!
|
Yakiniku på älgentrecote
Älg passar bra att krydda asiatiskt. Det är lättast att få riktigt tunna skivor om man skär köttet i skärmaskin när det är fryst. Har du ingen skärmaskin kan du låta köttet halvtina och skära tunt med en riktigt vass kniv.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 4.29 You:
Rate this recipe!
|