Ingredienser Arkiv: salt & peppar
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 1 You:
Rate this recipe!
|
Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 4.6 You:
Rate this recipe!
|
Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinsrulle med valnötter
Efter sex timmar i ugnen är köttet mört och gott. Rostade valnötter passar bra ihop med vildsvin och rätten får en intressant struktur av nötterna tycker Christer Eklund som komponerat receptet. Christer är köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.67 You:
Rate this recipe!
|
Mustig vildsvinsragu
Vildsvinsbog passar bra till långkok. Här i en mustig ragu som serveras med tagliatelle eller potatispuré.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 3.67 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvins-rillet
Rillet är ett klassiskt franskt smörgåspålägg som oftast görs på anka, men Johan Sörberg använder vildsvin. Den ska bli så mört att bitarna nästan faller isär. Ät rumstempererad eller ljummen tillsammans med surdegsbröd och cornichons.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Ugnstekta vildsvinskotletter med friterad sötpotatis
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Förälskad älgfilé med spätzle
Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 3.6 You:
Rate this recipe!
|
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 4 You:
Rate this recipe!
|