Ingredienser Arkiv: rödvin
Rådjur med kroppkakor och rårörda lingon
Gabriel Jonsson, vinnaren i Årets Mästerkock 2019 kom till uttagningen med kött av ett rådjur som han skjutit själv på Gotland. Här kan du provlaga rätten som var Gabriels start i resan mot mästartiteln. Bilden kommer från boken Från skog till bord (Bonnier Fakta) som innehåller många av Gabriels viltrecept.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt vilt med timjansky, bakad rotselleri och rotselleripuré
Rotselleri på två sätt, och en mustig sky är tillbehör som passar till allt vilt. För receptet står Lars Niklasson, kock på restaurang Lilla Ego och finalist i Årets Kock 2018.
Betyg:
Votes: 8
Betyg: 3.38 You:
Rate this recipe!
|
Hirams gravade älgfilé
Ett kultrecept från kokboken Hirams Vilda. Hiram tyckte själv att ”den fina smaken vin är raffinerad, något för bortskämda tungor”. Utmärkt till primörer, sallader och andra grönrätter, t ex på buffébordet.
År 1979, då den först uppträdde på Restaurang Johanna i Göteborg utsågs den raskt till årets maträtt i tidningen Storkök. Den tar 4 dagar att göra – alltså utmärkt för den som vill förbereda långt i förväg.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 4 You:
Rate this recipe!
|
Rådjur med rödbetor, svarta vinbär och kantareller
Tommy Myllymäki: En restaurangig rätt som jag har gjort om så den ska funka att laga hemma. Rödbetssåsen har reducerats ner och blivit söt och fyllig och gör sig bra ihop med de andra tillbehören. Våga ta i med syra i såsen, den behöver kännas! Ett recept från boken Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 9
Betyg: 2.89 You:
Rate this recipe!
|
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd. Receptet från boken Från skott till stek, Norstedts. Foto: Charlie Bennet
Betyg:
Votes: 10
Betyg: 3.5 You:
Rate this recipe!
|
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Mustig vildsvinsragu
Vildsvinsbog passar bra till långkok. Här i en mustig ragu som serveras med tagliatelle eller potatispuré.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 3.67 You:
Rate this recipe!
|