Ingredienser Arkiv: råsocker

Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.07
You:
Rate this recipe!
Vildsvin med asiatisk sallad och jordnötter
I det asiatiska köket är fläskkött en vanlig ingrediens, och med vildsvinskött blir rätterna ännu godare. Här serveras en rosastekt vildsvin på en asiatisk sallad med dressing av fisksås, lime och råsocker. Som förrätt räcker det med en liten filé på 200 g, som huvudrätt får du kanske öka på mängden kött lite.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Filodegs-pizza med vilt
En bit viltpizza är ett läckert drinktilltugg före middagen. Du gräddar den färdig med god tomatsås, och lägger bara på en skiva nystekt vilt strax innan servering. Receptmakaren Dollan von Essen har använd fasanbröst till sin pizza, men du kan också prova med annan vild fågel som vildand, rapphöna, orre, tjäder. Eller varför inte en bit vildsvinsfilé!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sotat viltkött med asiatisk sallad
Kombinationen viltkött och asiatisk sallad med lite sötsalt dressing är fantastisk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjursburgare med rödlöksmarmelad
Byt ut ketchupen mot ett annat sött och smakrikt tillbehör: hemmagjord rödlöksmarmelad. Ett recept från boken Bra Kött av Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Betyg: 3.69
You:
Rate this recipe!
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!