Ingredienser Arkiv: potatisar

Gulasch på vilt
Värmande mat som går att förbereda dagen innan. Allt i en gryta! Kummin och paprika ger karaktär och citronskal i koket ger frisk smak. Om du späder med mycket buljong blir gulaschen mer som soppa, med mindre vätska äts den mer som gryta.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.25
You:
Rate this recipe!
Älgfilé Provençale
Gabriel Jonsson blev Årets Mästerkock 2019. Här är receptet på finalrätten Coeur de filé provençal som tog honom till vinst i tävlingen. I tävlingen var råvaran oxfilé, hemma lagar han gärna rätten med älgfilé. Missa inte det suveräna örtsmöret!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Betyg: 3.08
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt andbröst med grillad persika, fänkål och citrussås
Ett recept av Håkan Carlsson på Eriks Basar i Stockholm. "När man ska laga viltkött är det lätt att fastna i murriga höstsmaker: enbär, gran och svamp. För mig är höst också citron och frukter som plommon och persika. Fräscha syrliga smaker som är gott till vild fågel", säger Håkan
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4.14
You:
Rate this recipe!
Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm
Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla
Ett recept ur boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.29
You:
Rate this recipe!
Enkel gulaschgryta med viltfärs
En mustig, lättlagad soppgryta, med doft av kummin. En perfekt vardagsrätt att servera med en klick gräddfil och ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Betyg: 3.59
You:
Rate this recipe!
Viltkött serverat med krämig soppa
Vilket trevligt sätt att servera vilt – några bitar mört kött i djupa tallrikar och sedan en kokhet soppa som hälls i varje tallrik när alla sitter vid bordet. Det fina med den här vilträtten är också att den är lätt att förbereda, och att det vilda köttet räcker till många. Det behövs inte så många gram kött till varje person.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!