Ingredienser Arkiv: potatis
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd. Receptet från boken Från skott till stek, Norstedts. Foto: Charlie Bennet
Betyg:
Votes: 10
Betyg: 3.5 You:
Rate this recipe!
|
Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|
Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|