Ingredienser Arkiv: persilja
Stekt örtrimmat andbröst med gremolata
Citron- och vitlöksdoftande gremolata ringlat över tunt skivat örtrimmat andbröst är en rätt som går bra att förbereda i förväg, och också passar bra på en buffé, säger Mikael Eriksson, köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 3.67 You:
Rate this recipe!
|
Älgfilé Provençale
Gabriel Jonsson blev Årets Mästerkock 2019. Här är receptet på finalrätten Coeur de filé provençal som tog honom till vinst i tävlingen. I tävlingen var råvaran oxfilé, hemma lagar han gärna rätten med älgfilé. Missa inte det suveräna örtsmöret!
Betyg:
Votes: 10
Betyg: 3.1 You:
Rate this recipe!
|
Mustig hjortgryta med kummin, vitt vin och fänkål
Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Viltkött tillsammans med vitlök, kummin och vitt vin smakar underbart, säger Anders.
Betyg:
Votes: 9
Betyg: 3.33 You:
Rate this recipe!
|
Hirams älgfilé provencal
Kultrecept: Hirams helsvenska paradrätt ÄLGFILÉ PROVENCALE från boken Hirams Vilda (1987). Det var faktiskt den svenska kökschefen Julius Carlsson som ”uppfann” Oxfilé provencale – som vi här gör med älgfilé. Enkel festrätt med bara fem ingredienser!
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 2.33 You:
Rate this recipe!
|
Rilette på vildsvinsfransyska, potatiskorv på vildsvinsbog och buljong kokt på benen
Den här rätten var en av fem vildsvinsrätter som serverades på restaurang Djuret i Stockholm, när vildsvin hade huvudrollen på menyn. En korv lagd på rilette, och buljong som hälls över vid serveringen. Om du väljer att bara göra rilette så är den kanon att servera med ett gott bröd innan en middag, tipsar receptmakaren Mikael Einarsson.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Smörrebröd med jägarbiff
En älgfärsbiff på ett gott bröd. Krångligare än så behöver inte en god viltmiddag vara. Receptet kommer från boken Älgkött&Peran som samlat ett jämtländskt jaktlags bästa recept tillsammans med personliga jaktskildringar.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 2.14 You:
Rate this recipe!
|
Förälskad älgfilé med spätzle
Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.75 You:
Rate this recipe!
|
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 4 You:
Rate this recipe!
|