Ingredienser Arkiv: pepparrot

Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm
Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.83
You:
Rate this recipe!
Smörstekt ripbröst i buljong
Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker. Receptet fungerar lika bra med tipa som med annan vild fågel: vildand, fasan eller rapphöna till exempel.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Bookmaker-Toast med mjukstekt älgbiff på surdegsbröd
Bookmaker är en klassiker, som ofta görs på biff, men som fungerar perfekt med älg, hjort eller rådjur. En festlig rätt som är lätt att lyckas med.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.17
You:
Rate this recipe!
Viltpytt med pepparrotskräm
Använd med fördel kött som kan lättstekas, som till exempel filé eller innanlår, så blir köttet mört och gott.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Börjare med lingonchutney
Börje Salmings variant av hamburgare, med älgfärs, västerbottenost och en dressing smaksatt med pepparrot och honung. ” Jag lärde mig att grilla och laga hamburgare på allvar under mina år i Nordamerika. Det är bra mat som man kan variera efter eget huvud.”
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.4
You:
Rate this recipe!
Biff Rydberg på vilt
Biff Rydberg är en klassiker med anor från Hotell Rydberg i Stockholm vid förra sekelskiftet. Originalet var lagat av oxfilé, men extra gott blir det med viltkött, och det behöver inte vara filé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Left over toast
Oftast brukar de lite ”finare” styckningsdetaljerna ätas på fredag eller lördag. Här är en toast som är perfekt för att ta hand om köttet som blir över (smyg bort en bit innan allt är slut annars..)
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!