Ingredienser Arkiv: olja
Årets Viltkock 2019 lagar vildsvin med goda tillbehör
Årets Viltkock 2019 blev Emil Lindfors från Skellefteå. Provlaga hans tävlingsbidrag! Eller välj ut några av hans goda tillbehör till vilt: Rotselleripurén, enbärssåsen eller gnocchin med Västerbottenost till exempel.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.67 You:
Rate this recipe!
|
Tortilla med grågås eller kanadagås
Här är först hela vildgåsbrösten tillagade med en Sous Vide-stav för att de ska bli riktigt saftiga. (59° i 6 timmar). Sedan skar vi det färdiglagade bröstet i strimlor och kryddstekte det med färdiga fajitakryddor.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Betyg:
Votes: 14
Betyg: 3.36 You:
Rate this recipe!
|
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 2.14 You:
Rate this recipe!
|
Rådjur med svampbuljong och silverlöksskålar fyllda med grönkål, brysselkål och äpple
Johan Backeus kom tvåa i Årets Kock 2016, där rådjur var en av huvudråvarorna. Här är Johan Backeus tävlingsrecept anpassat för hemmabruk. Det är många moment, men varje moment är inte svårt! Kombinationen kål, svamp, äpple, är suverän till vilt.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 3.5 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinskorv med fänkål
De goda vildsvinskorvarna tar lite tid att göra, men går bra att laga dem i förväg och sen förvara i kylen upp till en vecka. Sen är det bara att lägga dem på grillen och låta dem bli varma, strax innan servering. Här serveras korvarna med med surkål i äppeljuice.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
Votes: 70
Betyg: 2.77 You:
Rate this recipe!
|