Ingredienser Arkiv: olivolja

Små viltburgare i pitabröd med Pico de gallo-salsa och avokadoröra
Servera viltburgaren med mexikansk salsa och lägg i pitabröd. När man gör viltburgarna riktigt små håller de ihop fint, och gästerna kan själv bestämma om de fyller sitt pitabröd med en, två eller tre små burgare, tipsar receptmakaren Anna Lenman.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Hirams gravade älgfilé
Ett kultrecept från kokboken Hirams Vilda. Hiram tyckte själv att ”den fina smaken vin är raffinerad, något för bortskämda tungor”. Utmärkt till primörer, sallader och andra grönrätter, t ex på buffébordet. År 1979, då den först uppträdde på Restaurang Johanna i Göteborg utsågs den raskt till årets maträtt i tidningen Storkök. Den tar 4 dagar att göra – alltså utmärkt för den som vill förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Orientaliska shish kebab på vilt
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med grön majonnäs och syltad rödlök på surdegsbröd
När kocken Dollan von Essen lagar viltburgare byter hon ut hamburgerbrödet mot grillat surdegsbröd, och serverar burgarna med grön majonnäs och syrad lök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjursrygg med Chimichurri
Chimichurri - Enkelt att göra och ett gott tillbehör till allt vilt! Här serverat till rådjursrygg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Italienska viltköttbullar i tomatsås
Servera med spaghetti.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4.57
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Svamppanerad harfilé med kålrotskräm
Harfiléen är inte stor, men en riktigt mör delikatess. Tänk bara på att inte steka köttet för länge. Köttet blir saftigast och smakar godast när det är rosa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Öldoftande hargryta
En rustik gryta med svenska smaker – påminner lite grann om sjömansbiff. Lökkrämen på toppen ger god sötma till den mustiga grytan.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rimmat ytterlår av dov med ugnsbakade rotfrukter
En vild variant av den klassiska oxbringan. Rimningen gör köttet extra mört, och du kan antingen ugnsbaka eller koka köttet efter rimningen. Servera med ugnsbakade rotfrukter och dijonsenapscrème.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Granatäpple- och portvinsgravad dovhjortsrygg
En god och vacker sallad, där granatäpple ger både smak och färg. Rätten är enkel att laga, men kräver lite planering eftersom gravningen tar minst två dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sarwars hjortgryta från Bangladesh
Helene Eriksson som driver Stora Glosebo Hjortgård söder om Kalmar fick vara med när en familj från Bangladesh lagade hjort över öppen eld.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Grovmalet vildsvin med gnocchi
En mustig köttsås och hemmagjord gnocchi på mandelpotatis. Tänk patt förbereda potatisen till gnocchin dagen före! Recept från boken Bra Kött med Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsragu med primörer, grön salsa och västerbottenchips
En buljonggryta med lätta, fräscha smaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Piccata på vildsvinsrygg med trattkantareller
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ugnstekta vildsvinskotletter med friterad sötpotatis
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Pasta med strimlat viltkött
En god pastarätt med viltkött, rökt fläsk och sardeller.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!