Ingredienser Arkiv: morötter

Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Hargryta med svamp, äpple och calvados
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept på en mustig hargryta från sin bok Mickes Vilda. 
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 2.8
You:
Rate this recipe!
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Tjäderbröst på grönsaksbädd, med pepparrotskräm
Här serveras tjäderbröstet på en bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. På toppen klickas pepparrotskräm. Perfekta tillbehör inte bara till tjäder utan till all sorts vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4.2
You:
Rate this recipe!
Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla
Ett recept ur boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Enkel gulaschgryta med viltfärs
En mustig, lättlagad soppgryta, med doft av kummin. En perfekt vardagsrätt att servera med en klick gräddfil och ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Betyg: 3.57
You:
Rate this recipe!
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 2.14
You:
Rate this recipe!
Thailändska vårrullar med vildsvinsfärs
Att göra vårrullar tar tid, men det är inte svårt. De här knapriga vårrullarna är fyllda med vildsvinsfärs och goda grönsaker. Passar som plockmat innan middagen eller som varmrätt tillsammans med en god sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 2.6
You:
Rate this recipe!