Ingredienser Arkiv: kapris

Biff Lindström med viltfärs
En svensk klassiker som passar väldigt bra med viltkött. Missa inte sardellsmöret i detta recept! Användbart till fler vilträtter än Biff Lindström.  Originalreceptet är gjort med oxkött och hämtat från Stefan Ekengrens bok Husman (Natur och kultur). 
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 2.6
You:
Rate this recipe!
5 salsor och röror till grillat vilt
Lägg en bit viltkött på grillen, och servera sedan med en klick smakrik och färgstark salsa eller röra. Så enkelt är det att lyckas med sommarmaten. Servera ditt nygrillade viltkött med en klick argentinsk Chimichurri, en italiensk Salsa Verde, mexikansk Pico de Gallo, spansk mojo rojo, eller en klick mangosalsa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.2
You:
Rate this recipe!
7 olika kryddsmör till vilt
En skiva kryddsmör på en varm nygrillad eller nystekt bit viltkött är ett enkelt sätt att lyckas med viltmiddagen. Lätt att göra i förväg dessutom. Kryddsmöret kan varieras på en mängd olika sätt, här får du sju olika varianter att prova.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sandwich med rådjur
Ett suveränt recept, som både är lättlagat och väldigt gott. Värt att prova både till fest och till vardags. Originalreceptet innehåller hemgjord majonnäs och hemgjord friterad lök, vilket naturligtvis är allra godast, men när tiden inte räcker till finns det snabbvarianter som viltmat.nu har provat: blanda färdig majonnäs med fransk senap och använd färdig friterad lök på burk. Receptet är komponerat av Henrik Norström och hämtat från boken Åtta Råvaror på Sterners Förlag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4.2
You:
Rate this recipe!
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.17
You:
Rate this recipe!
Rådjursgryta på hjärta, lever och njure
Inälvor behöver inte hängas, utan kan tillagas direkt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Gräsand Anglais
Kocken Dorothée von Essen lagar gärna till gräsänderna ungefär som Kalvlever Anglais, dvs med bacon och kapris. - I stället för bacon använder jag ibland pancetta, dvs rimmat och lufttorkat italienskt fläsk. En krämig mild rotfruktspuré är gott till, säger Dorothée.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Betyg: 2.95
You:
Rate this recipe!
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!