Ingredienser Arkiv: kantareller

Rådjur med kroppkakor och rårörda lingon
Gabriel Jonsson, vinnaren i Årets Mästerkock 2019 kom till uttagningen med kött av ett rådjur som han skjutit själv på Gotland. Här kan du provlaga rätten som var Gabriels start i resan mot mästartiteln. Bilden kommer från boken Från skog till bord (Bonnier Fakta) som innehåller många av Gabriels viltrecept.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ballotine på harlår
En ballotine är en fylld rulle av kött som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra, tycker kocken Michael Björklund som gjort det här receptet. En perfekt bjudröätt eftersom den går att förbereda.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Grillad sälfilé med fänkål och ramslök, rökt rödvinsky och kantarelltortilla
Ett recept ur boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut 2006. För receptet står Johan Henriksson.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Halstrad lever med sherrysvamp och grönkål
Tips till jägare: Ta hand om levern från dagens jakt och bjud på en god macka direkt efter jakten. Levern behöver ju inte hänga och möra som andra styckningsdelar, utan kan tillagas direkt efter skottet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rådjur med rödbetor, svarta vinbär och kantareller
Tommy Myllymäki: En restaurangig rätt som jag har gjort om så den ska funka att laga hemma. Rödbetssåsen har reducerats ner och blivit söt och fyllig och gör sig bra ihop med de andra tillbehören. Våga ta i med syra i såsen, den behöver kännas! Ett recept från boken Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 2.89
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Älgköttsoppa med västerbottenklimp
Inspiration till det här soppreceptet har systrarna Brydling fått av mormor och morfars vardagssoppa, men Carina och Ulrika gör klimpen mer som italienska gnocchi och smaksätter den med Västerbottenost.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4.2
You:
Rate this recipe!
Älgkorv med västerbottenost
Om man väljer bort grisspäck, som är den vanligaste fettingrediensen i korv är det viktigt att använda annat fett. Den här älgkorven innehåller ost. Undvik fett från vilt eftersom det kan ge för stark smak åt korven.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Betyg: 2.58
You:
Rate this recipe!